Новини свързани със с.Ресен:1,2,3,4

28 юни 2011 г.

Вестник Борба: Деца от Ресен направиха брошура против дрогата!

Участниците в клуб „Отвори очи” - село Ресен, се включиха в кампанията по повод 26 юли - Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици и наркотрафика. Децата от клуба са убедени, че само с информираност и разум могат да се предпазят от тази страшна зависимост, която придобива все по-внушителни размери и представлява огромно предизвикателство на съвременното ни общество.
По своя инициатива децата потърсиха актуална информация от различни източници, синтезираха най-важното от нея и подготвиха своя брошура, с която казват: „Нека всички ние бъдем информирани, съпричастни и заедно да кажем: „Избери живота! Не на наркотиците!”.
В продължение на две седмици децата раздават материали против дрогата на читателите на библиотеката, на работни срещи и на посетители в читалището, където се помещава клубът. В петък участниците в инициативата ще раздадат брошури и други материали с посланието „Заедно срещу дрогата” в кметството в Ресен, здравната служба, магазини и заведения и на случайно преминаващи хора.
„Дори само едно дете да се замисли и да не посегне към дрогата, значи нашата мисия е изпълнена”, каза Искра Калбанова, една от участничките в инициативата.

13 май 2011 г.

Местните фирми пускат хляба по стандарт!

Фирми от Велико Търново и Ресен пускат първите партиди от новия бял хляб по стандарта “България”. Той ще е по 650 грама в полипропиленови опаковки. Това съобщиха за “Янтра ДНЕС” двамата лицензирани хлебопроизводители в областта “Хлебозавод Стражица” и фурна “Яна” в Ресен.
Хлябът без подобрители и с трайност 48 часа е с 10 ст. по-скъп от другия бял хляб в магазините. Цената е промоционална и на първо време ще поемем за наша сметка останалите 5 ст., каза Лъчезар Лазаров от стражишкия хлебозавод. Брашното по стандарта “България” за този хляб е със 120-130 лв. по-скъпо от другото, имаме разходи и за опаковките с новото лого – картата на България с три житни класа, обясниха по-високата цена хлебопроизводителите Лъчезар Лазаров и Димитър Димитров.
Утвърдените стандарти за хляба само от брашно, вода, сол и мая влязоха в сила от 5 април. Оказва се, че хлябът “България” се прави с брашно от вносна пшеница, мая и сол също от чужбина. Водата е българска и опаковките са печатани тук.
Местните фурни се забавиха с производството, защото двете мелници в София и Сливен, които имат сертификати за брашното “България”, се наложи да внесат за него пшеница от чужбина. За качествено брашно се изисква пшеницата да бъде с глутен поне 26. Такава от последната реколта била 10-15 %.
Чакахме софиянци да обработят партидата със зърно от Австрия, да направят цените, да ни доставят брашно и сега пускаме първите проби за хляба, обясни забавянето Димитър Димитров от ресенската фурна. По стандарт водата в хляба трябва да между 52 и 63 литра на 100 кг брашно и цената ще я съобразим с водопоглъщането на партидите брашно, които купуваме от лицензираните по стандарта мелници, посочи Димитров.
В новия хляб “България” на 100 кг брашно се слагат до 63 л вода, 1-2 кг мая, максимум 1,65 кг сол. Допуска се не повече от 10 г аскорбинова киселина или 60 г оцетна киселина и трябва да се получи производство на 138 кг хляб.

24 април 2011 г.

Магазин "Бумеранг" гр.В.Търново ул."Васил Левски 27" обявява награда-дреха за позналият точният резултат от мача "Първомайци" - "Ресен" на 14.05.2011 г. 18 ч. 20-ти кръг на шампионата... При повече познали точният резултат ще има томбола.Прогнозите си давайте на boomerang187@abv.bg  като оставите трите си имена,вашият имейл,телефон за връзка и вашата прогноза за мача !!!

4 април 2011 г.

Футболен тим от регионалната група със собствен сайт!

Състезаващият се в „Б” регионалната група тим на ФК „Ресен” вече може да се похвали със своя интернет страница. Тя е дело на живеещия в селото Димитър Топалов, а адресът й е www.fk-resen.weebly.com.

В нея могат да бъдат видяни много снимки на отбора, програмата за пролетния полусезон, новини и др., а предстои да бъде добавена още информация. Така един клуб от „селската” група изпревари в мисленето доста тимове от горните дивизии, за които стабилното присъствие в интернет все още не е важно.

Отборът на „Ресен”, който бе възроден миналата година след около десетилетие прекъсване, в момента заема второто място в класирането. Освен клуба, селото също си има собствен сайт, дело на Адриян Аврамов –  www.resen-bg.com.

24 март 2011 г.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е !!!

Клуб за работа с деца и младежи "Отвори Очи" с.Ресен уведомяват населението,че в клуба намиращ се в читалището от 24 март /четвъртък/ ще бъде открита изложба на художника ПЛАМЕН ИЛИЕВ БОЙЧЕВ - преподавател в Природо-математическата гимназия "Васил Друмев" гр.В.Търново.Картините могат да се разглеждат всеки работен ден от 8 до 12 часа и от 14 до 17 часа до 31 март.

Световна програма на ООН за младежта - включва следните 15 области по които работи клуба за деца и младежи "Отвори Очи" с.Ресен  :

1.ОБРАЗОВАНИЕ

2.ЗАЕТОСТ

3.ГЛАД И БЕДНОСТ

4.ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

5.ОКОЛНА СРЕДА

6.ЗЛОУПОТРЕБА С НАРКОТИЦИ

7.ДЕТСКА ПРЕСТЪПНОСТ

8.СВОБОДНО ВРЕМЕ И КУЛТУРНА СРЕДА

9.МОМИЧЕТА И МЛАДИ ЖЕНИ

10.ПЪЛНОЦЕННО И ЕФЕКТИВНО УЧАСТИЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА В ЖИВОТА НА ОБЩЕСТВОТО И ВЪВ ВЗЕМАНЕТО НА РЕШЕНИЯ

11.ГЛОБАЛИЦЗАЦЯ

12.ИНФОРМАЦИОННИ И КОМУНИКАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

13.БОРБА С ХИВ/СПИН

14.МЛАДЕЖИ ВЪВ ВЪОРАЖЕНИТЕ КОНФЛИКТИ

15.ДИАЛОГ МЕЖДУ ПОКОЛЕНИЯТА

2011 ГОДИНА - МЕЖДУНАРОДНА ГОДИНА НА МЛАДЕЖТА ПОД МОТОТО - НАШАТА ГОДИНА,НАШИЯТ ГЛАС! 2011 ГОДИНА Е ОБЯВЕНА ЗА ЕВРОПЕЙСКА ГОДИНА НА ДОБРОВОЛЧЕСКИТЕ ДЕЙНОСТИ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА АКТИВНА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ!

Приоритет пред клуба за работа с деца и младежи "Отвори Очи" с.Ресен с ръководител Венета Попова ще бъдат темите свързани със трафика на хора,борба с ХИВ/СПИН,опазване на околната среда,младите хора и агресията,насилието над жените и др.

21 март 2011 г.

Ретро спомени: Танцова група "Сентирес" Аржентина стъпи на Ресенска земя през 2007 г. по случай 10-тия международен фолклорен фестивал във Велико Търново!

 

21 януари 2011 г.

Хората от големите населени места като Ресен живеят в немотия и недоимък !!!

“Атака” продължава обиколката по селата от община Велико Търново, заяви общинският председател на партията Боян Боянов. Посетени са структурите на партията в Ресен и Самоводене, а предстоят срещи с партийния актив в Дебелец, Килифарево и Дичин.
Този месец партията ще инициира общоселски събрания в по-големите населени места. На тях ще присъства народният представител Борислав Стоянов, който ще отговори на питанията на хората, направени по време на предварителната обиколка на представителите от местното ръководство.
Ситуацията в селата от община Велико Търново е повече от плачевна. Дори хората от големите населени места като Ресен живеят в немотия и недоимък, заяви Боянов. Според него за местните жители вече десетки години остават нерешени ключови проблеми, като водоснабдяването, канализацията, липсата на тротоари и улична настилка. Хората от Ресен искат да създадат собствена кооперация, защото сега земите около селото се обработват само от арендатори. Подобна е ситуацията и в Самоводене, където има сериозна опасност училището да бъде закрито. Тук няма нито една ремонтирана улица през последните години, а селото е едно от големите и структуроопределящи за общината, заяви още той.
В средата на месеца във Велико Търново ще пристигне лидерът на “Атака” Волен Сидеров.

Ями като след бомбардировка дебнат шофьорите между Ресен и Водолей!

3-dupki-Vodolei-Resen-400x306.jpg (47898 bytes) В ужасно състояние се намира пътят между великотърновските села Ресен и Водолей. Четирикилометровата отсечка е осеяна с дупки през броени метри. Трасето, свързващо едни от големите села с областния център, изглежда като след бомбардировка.
Някои от кратерите са дълбоки по 20 см и човек може да спука гума, да изкриви джантата си, дори и да скъса шарнирен болт. Има опасност от ПТП, тъй като заобикалянето на дупките кара водачите да криволичат по пътя.
“За какво купуваме винетки, къде отиват парите? Не само нашият път е в такова състояние, разбито е и към Паскалевец, Горна Липница, Русаля”, гневят се шофьори.
За последно екип на “Янтра ДНЕС” мина през кошмарния участък преди няколко месеца. За това време броят и дълбочината на дупките прогресивно е нараснала. Ремонт на пътя между Ресен и Водолей бе предвиден, но през септември миналата година 400-те хиляди лева, които бяха определени за асфалтиране бяха пренасочени за ремонт на ул. “36-а” в старата столица. Кметът Рашев тогава обеща, че пътят ще бъде включен в инвестиционната програма за 2011 г.

03 октомври 2010 г. 

Футболен празник в Ресен след десетилетие без отбор!                            

ФК „Ресен” излезе еднолично на първото място в „Б” РФГ, след като разби досегашния водач „Рудановски” (Константин) с 4:0. Това бе първи мач за възродения тим от Ресен на своя стадион след около десет години без футбол в селото.
Домакините се постараха срещата наистина да бъде запомнена като празник и се справиха успешно с нелеката задача. Знамената на България и на Европейския съюз гордо се вееха на пилони зад една от вратите, а до тях бе разположена скара и бира в доволни количества. Ди джей допринасяше за атмосферата с репертоар от изцяло български песни, а преди мача дойдоха момичета от клуба за работа с деца и младежи в селото, наречен „Отвори очи”, пременени в носии. По стар обичай в Ресен, когато се започва едно ново начинание, началото му бе белязано с хляб и сол и китки здравец. Освен възстановяването на футбола, се оказа, че предстоят още хубави неща. Благодарение на местното кмество, Община Велико Търново и дарители, тепърва ще има възможност да се развиват други спортове – ще бъде направена писта на стадиона, баскетболно и волейболно игрище и др. Съблекалните в момента се ремонтират, а ще бъдат сложени и пейки за зрителите.
Минути преди началото на срещата кметицата Йорданка Колева приветства присъстващите с възобновяването на спортната дейност в селото, а зам-кметът на Велико Търново Йордан Грозданов също държа реч. Няма нищо случайно, че той беше там, тъй като през този сезон ще играе именно във ФК „Ресен”.
В първия си двубой пред своя публика след десет години домакините зарадваха близо 300 души с убедителна победа с 4:0. 13 минути бяха нужни, за да падне първия гол. Любослав Димитров изведе отлично Милен Михайлов, който прехвърли вратаря на „Рудановски”. Осем минути по-късно двамата размениха ролите си и Димитров се разписа след пас на Михайлов. В 30-ата минута гостите вече се отчаяха тотално, след като Илхан Дамадов стреля силно по земя и прати точно кълбото в долния ляв ъгъл.
Тимът от Константин остана с десет човека още преди почивката, тъй като защитник фаулира откъснал се срещу вратаря играч на домакините. До края на срещата ресенските футболисти, водени умело от своя капитан Ивайло Кирвиков, се скъсаха да пропускат и пожалиха съперника, вкарвайки още само веднъж. 20 минути преди края Милен Михайлов отбеляза втория си гол в срещата.
Така „Ресен” вече е на първото място в класирането в „Б” РФГ след три кръга. По-важното обаче е, че мачът бе интересен и коректен, организацията около него бе перфектна, а съботният следобед на стадиона в Ресен – истинско удоволствие.

17 септември 2010 г.

FK Resen 2010 Logo.jpg (16120 bytes) fk resen 2 logo 2010.png (73008 bytes)

ФК "Ресен" ще участва в Б "РФГ" от сезон 2010-2011 г. - за повече информация посетете клубният сайт на Фк "Ресен".

FC Resen 2010.jpg (225927 bytes)

За повече информация:

http://www.bfstar.hit.bg/klsint.html

http://www.bfstar.hit.bg/prgint.html

http://sport-vt.com/a-ofg-i-b-rfg-sezon-20102011.html

20 август 2010 г.

Заместник-кмет и ексантимафиот ще ритат за Ресен!                     
       
Заместник-кметът на В. Търново Йордан Грозданов и бившият шеф на Регионалното звено за борба с организираната престъпност Борислав Недков ще играят за новака в “Б” регионална група ФК “Ресен”, научи “Борба”. След пауза от пет години в едноименното великотърновско село възстановиха футболния тим. През последните три сезона Йордан Грозданов бе част от отбора на “Янтра” /Драганово/. В сряда на стадиона в Ресен се проведе първа тренировка с двустранна игра за новосформирания тим. Кметицата на Ресен Йорданка Колева е в основата на възраждането на футбола, заедно с местни ентусиасти. От спонсори са осигурени средства за ремонт на съблекалните на стадиона. Ресенец, живеещ в Англия, пък е изпратил екип в синьо и бяло. Екипировка в цвят бордо подарява Зоналният съвет на БФС във В. Търново.

30 юли 2010 г.

60 деца се обучаваха по превенция на трафика!

60 деца от младежките клубове в Ресен,Балван,Шемшево и Присово се обучаваха по превенция на трафика на хора.Младежите бяха включени в тригодишния проект "Отвори Очи".Неговият финал вчера бе отбелязан в Ресен с открит урок на децата от клуба на тема "Приятелство"."Отвори Очи" бе реализиран по проект на дарителското сдружение "Св.Иван Рилски".Създадени бяха четири младежки клубове в Ресен,Балван,Шемшево и Присово,където се провеждаше обучението.Децата получиха сертификати за завършения курс.Дарителското сдружение "Св.Иван Рилски" продължава темата с нов проект.Той предвижда изграждането на още 10 младежки клубове в общините на областта.

10 юни 2010 г.

Кадри от летището (писта с.Ресен) - клуб Хонда!